30 юли 2008

Молове в Русе

В последно време стана много модерно всяко селце и паланка да си има (поне) по един мол.Всеки уважаващ жителите си град има те такова място,на което с една обиколка може да се сдобиеш с всичко и да се оттървеш от всичките си пари,като през почивките на шопинг сесиите си хвърлиш по един боулинг или просто за разнообразие гледаш някой филм в една от 10-те зали на молеца.

Мда модерно си е ама Русе явно бягаше от тази мода,защото до преди малко повече от година не се чуваше нищо за никакви молове тук.А я сега провери какво става!Никнат като гъби след дъжд всякакви проекти за молове,като някой дори вече са започнати и имат претенции в най-ското време да отворят врати за ентусиезирани шопинг маниаци,надути кифли с богати приятели и всякакви неразумни юруде дето търсят къде да си изхарчат парите.Не че има лошо,напротив дори ще живнем малко от инвестициите.Дано само да се намерят хора за всичките 5 (до този момент) мола.Btw говори се и за 6-ти проект на някакви полски инвеститори но за него все още нищо не знам.

Мда...5 са.И аз до преди малко не знаех за последните 2,а предполагам и много от вас.Ето кратко обобщение на бъдещите търговско-развлекателни центрове,които ще изникнът в красивия ни град:

Мол Русе (Mall Ruse)
http://rusemall.com/blog

Спортно–развлекателен, търговски и обществено-обслужващ център с кодовото название "Проект Русе" ще се намира непосредствено между "кръговото" и к-кс Ялта.В проекта са включени спортна зала с максимален капацитет 8000 места и с възможност за допълнителна функционалност на залата – възможност за провеждане на шоу-спектакли, концерти, конгреси и други,търговски комплекс с ледена пързалка,хотел,офиси и паркинг с 1015 парко места.Срокът на реализация е 3 години от началото на строителните дейности, които трябва да започнат в края на май т.г.

Общ изглед   Мола вечер   Спортната зала   Спортната зала пригодена за концерт

 

Мол Русе (Mall Rousse)
http://www.mallrousse.bg (Все още на работи,повече инфо за мола тук)

Не не съм объркал имената,те просто са си еднакви.Единствената разлика е при изписването им на латиница-първия е по новия начин за изписване на името на града (Ruse) а втория е по старо му (Rousse).

"Мол Русе" ще е съвместен проект с русенската компания "Ирис" и трябва да е готов до началото на 2010 г.В непосредствена близост "Ирис" ще изгради бизнес парк с офиси и логистична база.Общата отдаваема площ в мола ще е 36 хил. кв.м.В комплекса ще има киноцентър, магазини на "Пикадили", "Овиезе", "Еспри", заведение за хранене "Хепи".Местоположениетп му е срещу к-кс "Империал" намиращ се на бул.Липник.

Вход   Общ изглед

 

Мегамол-Русе (MegaMallRuse)
http://megamallruse.com

Планира се строителните дейности да отнемат 24 месеца,а строежа е почнал в началото на годината,което ще рече,че по някое време през 2010г. и този мол ще отвори врати.По-конкретна информация за магазините и развлекателните помещения в Мегамола за сега не намерих така,че-квото е тва е.Намира се до болницата(виж картинката)

Лого   Местоположение   Изглед

 

Дунав Мол (Danube Mall)
http://www.dunavmall.com

Според инвеститорите това ще е първия мол който ще отвори на територията на Русе.Силно е ориентиран към румънските ни комшии заради мястото,на което ще се намира-на "кръговото" на Дунав мост.Дунав мол представлява търговски център на пет нива – едно подземно и четири надземни с разгърната застроена площ от 31 795.92 кв.м.На партерния етаж са разположени голям хранителен магазин с площ 2200 кв.м и 17 търговски помещения, предназначени за магазини, банкови офиси, мобилни оператори и др. Първият и вторият етаж със застроени площи са предвидени 70 помещения за мода, услуги, обзавеждане, техника, развлечения и казино. Третият етаж е предназначен за развлечения и отдих, с открита тераса и панорамен изглед към реката, food court, четири кафе-бара, детски кът, боулинг, билярд.

Изглед отпред   Местоположение   Изглед от вътре   Изглед от вътре

 

Magic Mall
толкова е малак че няма сайт :)

Не знам как са имали смелостта да го нарекат мол.Това е сградата,която в момента вдигат на мястото на кино Роял.Няма да представлява нищо особено-няколко магазина на първите етажи,на по-горните офиси,и може би най-нтересното в мола ще бъде заведението на последния етаж и водната стена естествено

 

Гласувай в