30 юли 2008

Варненски зевзеци дресират жени

Екзотичният лидер на Партията на българските мъже Росен Марков откри край Варна  мъжко селище "Патриархат". Атракционът, обявен за "Рая на земята", не е  рекламно-бутафорен трик. Намира се в с. Климентово и е разположен върху 22 дка.  Авторът на идеята и неин главен финансист и реализатор сподели, че девизът на  мъжката му партия е "Да живеем весело и смислено", като с осъществяването на  проекта доказва на всички, че е възможно двете неща да се правят еднакво добре.  За целта са хвърлени близо 500 000 евро, главно за купуване на земята и за  изграждане на съоръженията. Ще бъдат изградени 100 постройки, всяка по 260  квадрата, където гостите ще намират различни забавления и кулинарни изненади,  отдих и нощувка. Още на входа на "Патриархат" посетителите мъже се посрещат по  стар български обичай с хляб и сол, а на жените се предлага само  
сол и лепенка за устата Величествената арка изобилства с остроумни шегаджийски хватки, които целят да  разсмеят, а не да унизяват, обяснява авторът на шантавата идея. С лукс не можем  да впечатлим чужденците. Омръзна ми да гледам как развеждат туристите до местния  селски пчелин, да им сервират кисело мляко и да ги возят на магарешки каручки,  споделя Марков. Не ми харесва и да ме приемат като някакъв местен абориген,  вторачен в дребните им пари, които харчат тук уж като господари. Затова реших да  направя нещо, което го няма  нито у нас, нито по света Една своеобразна закачка между мъжа и жената, която винаги е извор на  вдъхновение и смешни ситуации, разказва още Марков.
Още от посрещането на  входа селището дава да се разбере, че тук господства мъжът. Мъжете преминават  през просторна арка, а жените са принудени да се наведат, за да прекрачат в  мъжкото селище. Марков е най-горд със спектакъла "Дресировка на жени", който се  изнася от наети млади артистки на специално изградена арена. Гостуващите дами  могат да се включат по желание, но само с одобрението на мъжете им. Театралната  постановка разкрива различни етапи от развитието на човечеството, като преминава  през страданията на мъжа по време на матриархата и стига до съвременния  "Патриархат", където мъжете са богове.Заради чужденците е пантомима. Телената  ограда е боядисана в розово, а край нея са поставени величествени фотьойли за  зрителите мъже. За жените "предвидливо" няма места за сядане и те наблюдават  спектакъла прави. Цялото селище е и своеобразен български ресторант, където  мъжете са на почит и уважение. В него се предлага водка "Флирт" или  "марковата" ракия "Грях" която била българската виагра и е приготвена от Марков по специална технология  от магарешки тръни. На арената се изнасят и "гладиаторски битки" между жени,  като за аматьорките боят е в три рунда, а за професионалистките - тъщи и снахи,  съпруги и любовници, се предвиждат 15 рунда. За разлика от упадъчния Запад,  където неуважението към жената прозира в битките в кал, Марков е предвидил в  "Патриархат" те да бъдат в шоколад. Идеята е победителката да подслади живота на  любимия си мъж след битката.
След този български вариант на "Укротяване на  опърничавата" върху маси от груби талпи се предлага специалитета  "Крехко женско на фурна" което по избор на госта е пълнено прасенце или агне на пещ. Мъжете могат да си  поръчат и питка във формата на женска гръд, носеща звучното наименование "цица".  В селището се предлага още  "разголена" и "разгонена" салата за мезе на специалната скоросмъртница, вино "Женска кръв" и бира "Пенлива жена". Бирата  всъщност е "Каменица", защото "мъжете знаят защо", но според Росен Марков, само  в "Патриархат" знаят и как. Разделение по полов признак има и при десертите,  като за мъжете е ябълка "Ева", а за жените е сочен банан. За да не е скучно на  масите, домакинът на селището е ангажирал специален оркестър "Шамарите". За  всяка жена, изживяваща се като красавица, предизвикателството е търг, на който  мъжете определят стойността на всяка кандидатка и излъчват мис. Така всяка жена  разбира колко струва, а ще се прости завинаги с грешната представа за  достойнствата си, казва Росен Марков.
За да не приемат щурата идея като  сексуална дискриминация, партийният лидер обеща, че догодина ще направи и женско  селище за атракции и шоу, което ще нарече "Матриархат". Той е патентовал двете  си идеи, за да не ги присвои някой недобросъвестен печалбар наготово. Между  селищата Росен ще гради хотел, тип "Берлинска стена". "Патриархат" е строго  секретен проект, но домакините проявяват добра воля и осигуряват на своите гости  фотографи и снимков материал от другите забележителности на селището като "Кръг  от ада" или "Терариума", където попадат непокорните жени, и от единствения  паметник на гларуса Дончо
 като символ на свободата и на нашенския летен сваляч по плажовете. Дончо е  кръстен на Дон Жуан и ни е талисман, добавя шефът на българските мъже. Той  продължава с шеговитите идеи, като споменава, че ще отвори и денонощна заложна  къща "Зор", където ще могат да се оставят ценни залози, включително и съпруги.  За непотърсени вещи няма обаче да носим отговорност, казва през смях Марков.

 

Застраховат дами за 1 стотинка

От селището туристите ще си тръгват с  уникални сувенири. За мъжете са предвидени юзчета за ракия, знак №1 от  правилника за движение по пътищата на живота "Внимание! Зла жена!". Модната къща  "H2SO4" предлага на гостите и най-новата колекция усмирителни ризи за непослушни  жени в нежно розово, мъжки мартеници Пижо с две Пенди, репродукции на картината  "Богове", спечелила национален конкурс за "Възхвала на мъжа". Всички мъже,  посетили "Патриархат", ще получават и документ, че са били на хаджилък. За  жените е застраховка "Живот" за 1 стотинка. Не знам дали българският хумор няма  да се стори твърде дебелашки за чужденците, но все пак сме длъжни да опитаме,  казва домакинът на мъжкото селище.Засега жените приемали закачките с усмивка и  не се чувствали дискриминирани. Те споделяли с Росен, че им е омръзнало да са  еманципирани мъжки момичета. Искаме да се чувстваме жени, дори и когато се  шегуват с нас. Така ще знаем, че мъжете повече ни обичат, казали те в подкрепа  на идеята на Росен Марков.

 

Статията е на Добромир Радушев от в-к "Стандарт"

снимки в-к "Седмичен труд"